За кайенския пипер и хората

Това са снимки на кайенски пипер. Отгледан от нас. Растеше безпроблемно, в хармония, спокойно и лесно. Всички тези капички, различни и странни, растяха заедно и са колкото еднакви, толкова и различни. Те не са „ калибровани“ като доматите в хипермаркета, като крушите, краставиците и кайенските пиперчета за продан. Тези са свободно отгледани и от тях […]

Разберете повече
Напиши коментар

За възможностите и избора…

Аз съм Ваня Иванова и се занимавам с красотичките в Мащерка. Обичам работата си. Харесва ми да превръщам добри продукти в добри ястия. Радва ме сама да отгледам подправките, да омеся тестото, да направя празника вкусен и красив. Моето царство е студена кухня. И съм най-добрата и най-лошата ученичка на главния ни готвач, на когото […]

Разберете повече
Напиши коментар

Защо в България ли?

Аз съм Александър Иванов. Главен готвач на МАЩЕРКА. Тя е наша идея, наша мечта и вече факт. Готвенето е моята работа. Израснах в семейство на хлебари, с миризмата на хляб, с хубавите сладкиши, които се правеха, с онези „таралежки“ с крем и шоколад, които някои от нас помнят, с козунаците, които се появяват в огромни […]

Разберете повече
Напиши коментар

Храната, храната…

Храната е най-евтиното удоволствие . Тя е необходимост- да. Но вода пием, когато сме жадни. А ядем много по-често, отколкото сме гладни. Замислете се- ако не сте заети с нещо изключително важно, приятно, спешно или н е сте се улисали – вие не огладнявате. Защото хапвате. Защото е навик, защото е време да се яде, […]

Разберете повече
Напиши коментар
готвенето и класата

За Готвенето и класата. Честно и отвътре.

Интересна стана нашата професия напоследък. Имаше време на даскалите, на адвокатите, на докторите, на стоматолозите, на фармацевтите, на ай ти специалистите… Сега е ерата на готвачите, готвенето и класата. И тя ще мине. Но докато е, е интересно. Сблъскват се три  кухни- тази, която беше, тази, която и се противопоставя и тази, която още не е, […]

Разберете повече
Напиши коментар